Aby sprawnie złożyć zamówienie prosimy o zapoznanie się z poniższą treścią
1. Skontaktuj się z nami - najlepiej telefonicznie:
2. Przygotuj niezbędne informacje:
- ilość porcji - nie kilogramów,
- wzór z naszej oferty, pełny symbol umieszczony pod zdjęciem lub projekt własny, prosimy o przesłanie na adres e-mail: tortissima@wp.pl
- wybór smaku, treść dedykacji.
Prosimy o dokładne przemyślenie treści zamówienia, wszelkie późniejsze zmiany (treść dedykacji, kolorystyka itp.) mogą skutkować naliczeniem dodatkowej opłaty.
3. Wpłać zadatek osobiście lub na konto bankowe w dniu potwierdzenia dostępności terminu/złożenia zamówienia:
- nr konta: 18 1050 1575 1000 0090 6527 4004
- w tytule przelewu należy podać wyłącznie termin odbioru oraz imię nazwisko zamawiającego.
4. Odbierz zamówienie w umówionym dniu - płatność tylko gotówką
- UWAGA! w sobotę - odbieramy zamówienia w godzinach otwarcia cukierni tj. 9:00 - 12:00.
5. Wykonanie tortów
- Torty wykonujemy dostosowując się do Państwa liczby gości. Jeśli ma wystarczyć na dokładki należy to uwzględnić przy zamówieniu.
6. Nie ma reguły co do czasu zamawiania tortu, czy innych słodkości
- Najlepiej zamawiać min. 2-3 tygodnie przed planowaną imprezą - torty urodzinowe, a kilka tygodni do nawet kilku miesięcy wcześniej torty weselne/komunijne.
- Przy dużym nakładzie pracy (najczęściej są to terminy majowe lub świąteczne) gdy nasz kalendarz się wypełni - musimy odmawiać, ale może to dobra okazja by zamówić tort już dzisiaj na następną uroczystość?
7. Dekoracje
- Przy dekoracjach kwiatami żywymi, z przyczyn od nas niezależnych, nie gwarantujemy dokładnego odwzorowania gatunków i kolorów kwiatów.
- W dekoracjach tortów mogą znajdować się elementy niejadalne, które należy usunąć przed pokrojeniem tortu (informacji udziela sprzedawca w momencie wydawania tortu).
8. Odbiór zamówienia
- Po odebraniu zamówienia, zamawiający przejmuje za nie pełną odpowiedzialność. Wypieki oraz inne słodkości powinny być przewożone ze szczególną starannością, aby nie uległy uszkodzeniu.
9. Sposób przechowania
- Sposób przechowania jest uzależniony od zakupionego wyrobu, torty i ciasta tortowe należy przechowywać w temp. 1-4 st. C , maksymalnie 2 dni (pod warunkiem nieprzerwanego ciągu chłodniczego). W razie wątpliwości prosimy o kontakt.